Dufy İle Erkek Gömlek Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Dufy İle Erkek Gömlek Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

 

Dufy İle Erkek Gömlek Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

 

 

   Kendi tarzını yaratmak isteyen bir erkek için giyebileceği bir çok seçenek olmasının yanı sıra neredeyse her erkeğin tercih ettiği bir giyim parçasıdır gömlek. Bu kadar fazla kullanım olması nedeni ile dikkat edilmesi gereken önemli bir unsur halini alıyor. Giyimde gömlek seçimi atılacak önemli bir adımdır. Üzerinizdeki gömleğin pantolonunuzdan ayakkabınıza uyum sağlaması gerekir. Ayrıca vücut yapınıza uygun bir seçim yapmanız da gerekmektedir.

 

 

 

 

Gömlek Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

 

 

 

 

1. Vücut Yapısına Uygun Olması

 

 

   Öncelikle seçeceğiniz Dufy gömleğiniz vücut yapınıza uygun formda olmalıdır. Gömleğiniz gövdenize ne tam oturmalı ne de çok bol durmalıdır. Göğüs kafesinizi sarmalı, fakat rahat bir şekilde iliklenmelidir.

   Yine satın alacağınız gömleğin belinizin çok altına inmesinden kaçınmalısınız. Vücudunuza uygun gömleğinizi ararken Dufy kalitesini de kombinlerinize dahil etmek istiyorsanız, slim fit, regular fit ve büyük beden seçenekleri bulunan Dufy gömleklerini hem dufy.com.tr hem de mağazalarımızdan inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

2. Yüz Tipine Uygun Yaka Seçilmesi

 

 

   Önemsiz bir ayrıntı gibi görünebilir ama gömleği gösteren, yakasıdır. Yüz tipinize uygun yaka şeklini seçmelisiniz. Geniş yakalar, uzun ve dar yüzler için idealdir. Sivri, uzun yakalar ise yuvarlak yüz şekliyle denge oluşturur. Yaka seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan biri de en üst düğmeyi iliklediğinizde, boynunuz ile gömleğinizin yakası arasına iki parmağınızın rahatça girebilmesidir.

   Klasik yakalı Dufy gömlekleri hem takım elbiseyle hem de günlük giyimde rahat kullanabilirsiniz.

   Yayvan ve uçları hafif sivri olan İngiliz kesim yakalara sahip Dufy gömlekler resmi ve şık ortamlar için idealdir. Kravatla çok hoş kombinlenebilmektedir.

   Düğmeli yakalara sahip Dufy gömleri günlük giyimde rahat kullanabilir ve kravatla da tamamlayabilirsiniz.

   Uzun, yüksek yakalı Dufy gömleklerinin birkaç düğmesini açıp kravatsız da kullanabilirsiniz.

   Brent yakalara sahip Dufy gömlekler iş görüşmeleri için idealdir. Ortada bulunan düğme, iki yakayı birbirine bağlar ve kravatı destekler.

 

 

 

 

3. Uygun Kumaş Seçimi

 

 

   Dufy gömlekte kumaş seçimi çok önemlidir. Kaliteli ve uzun ömürlü kumaşların tercih edildiği Dufy gömlekler kurtarıcı parçanız olacaktır.

   Keten kumaşa sahip gömlekleri sıkça tercih edebilirsiniz. Yaz veya kış mevsiminde rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.

   İpek kumaşlar klasik ve pahalı olsada üzerinizde oldukça şık bir duruş sergileyecektir.

   Pamuk ve ipek karışımı ile tasarlanan Dufy gömlekler de seçenekleriniz içerisinde yer alabilir.

   Mevsimine göre gömlek tercihi de çok büyük önem arz eder. Yaz mevsimin de daha çok açık renkli, desenli olan gömlek türleri tercih edilirken kış mevsiminde ise daha çok koyu renkli, kadife ve kalın olan Dufy gömlekleri tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

4. Renk Ve Desen İle Tarzın Belirlenmesi

 

 

   Her sezon, yeni trendlerle birlikte renk ve desenler değişmektedir. Önemli olan, size hangi rengin ve desenin yakıştığını bilmektir.

   Dufy klasik gömleklerde beyazın modası hiçbir zaman geçmez. Beyaz gömlek hem günlük kullanımda hem de şık davetlerde erkeklerin vazgeçilmezidir.

   Dufy ince çizgili gömlekler hem zarif durur hem de kiloları kamufle eder. Yaka ve manşetlerdeki düz beyaz detaylar, göğüs kısmındaki minik nakışlı armalar ise kaliteli bir gömleğin ipuçlarıdır.

   Farklı renklerin oluşturduğu verev çizgilerin hakim olduğu Dufy gömlekler gece şıklığı için takım elbiseyle mükemmel uyum sağlamaktadır.

   Kendinden desenli ya da ekose Dufy gömlekler, şık alternatifler arasındadır.

   Baskılar ve kocaman çiçek desenleri, Dufy gömleklerinde de artık sıkça kullanılıyor. Desenli, renkli çizgili, çiçekli veya baskılı gömlekler, dar kesim şık bir pantolonla veya jean’le tamamlanabilir. Bunları düz sade takımlar ve desensiz kravatlarla da kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

Dufy’den Öneriler -1

 

 

 

 

   Seçeceğiniz Dufy gömlek üzerinizdeki pantolon ve ayakkabınızın deseni ile uyumlu olmalıdır. Yoğun desen içeren bir pantolon tercihinde bulunmuşsanız daha sade bir gömlek tercih etmelisiniz. Sade gömlekler en çok tercih edilen Dufy gömlek modelleri arasındadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dufy’den Öneriler -2

 

 

 

 

   Eğer pantolon ve ayakkabılarınızı sade tutmak ve dikkati seçtiğiniz Dufy gömleğinize yoğunlaştırmak istiyorsanız desenli ve canlı renklerde gömlek tercihlerinde bulunabilirsiniz. Tarzınıza göre seçim yapmak sizlere kalmış.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Günlük Giyimde Dufy Gömleğinizi Seçerken

 

 

 

 

   Genelde jean pantolonun veya kanvas bir pantolunun üzerine giyilebilecek Dufy gömlekleridir. Genel de düğmeli yaka, klasik yaka ve İtalyan yaka çeşitleri olabilir. Bu Dufy gömlekler düz, çizgili ve ekoseli kumaşlardan üretilebilir. Cep ve düğme bu modellerde görülür. Bir koldan katlamalı gömlekleri de bu gruba dahil edebiliriz.

 

 

 

 

 

 

 

Klasik Giyimde  Dufy Gömleğinizi Seçerken

 

 

 

 

   Dufy klasik gömlekleri genelde klasik giyineceğiniz zaman tercih edilirsiniz. Klasik gömlek kullanılırken kravat kullanmak şarttır. Gömleğinizin yakasının klasik ya da sivri olması gerekmektedir. Ayrıca gömleğinizin kullanılacağı cekete göre de gömlek yakası tercih edilmelidir. Gömleğinizin renk ve dokusu da gömlek tercihinizde  dikkat edilmesi gereken hususların başında yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Davet Ve Törende Dufy Gömleğinizi Seçerken

 

 

 

 

   Bu tarz Dufy gömlekler klasik yaka ya da ata yaka olmasıyla bilinmektedir. Kumaşları düz olduğu gibi daha parlak kumaşlara da sahip olabilir. Daha çok düğünlerde, balolarda, nişanlarda ve özel törenlerde giyilen gömlek türüdür.

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Dufy, Erkek, Gömlek, Seçim, Gömlek Seçimi, Kombin, Öneriler
Ağustos 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR