Dufy İle Erkek Giyimde Vücut Tipine Göre Kombinler

Dufy İle Erkek Giyimde Vücut Tipine Göre Kombinler

 

 

 

Dufy İle Erkek Giyimde Vücut Tipine Göre Kombinler

 

 

Vücut Tipine Göre Giyinme Erkeklerde Nasıl Olmalı?

 

 

   Her erkeğin vücut tipi aynı değildir. Vücut tipinize uygun ve doğru giyinmek sizi daha iyi gösterecektir. Vücudunuzun en iyi özelliklerini vurgulayıp, kötü olduğunu düşündüğünüz özelliklerinizi gizlemeyi öğrenmeye ne dersiniz?

 

   Vücut tipine göre giyim 4’e ayrılmaktadır. Bunlar;

 

1. Üçgen Vücut Tipine Göre Giyim

2. Ters Üçgen Vücut Tipine Göre Giyim

3. Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Giyim

4. Oval Vücut Tipine Göre Giyim

 

 

 

 

 

1. Üçgen Vücut Tipine Göre Giyim

 

 

   Bel ve kalça bölgeniz üst kısmınıza göre daha genişse üçgen vücut tipine sahipsiniz. Bu tipte omuzlar genellikle dardır.

   Çoğu erkekte, özellikle yaşlandıkça vücutlarının üst kısmına göre bel ve kalça çevresi daha büyük olmaya yatkındır. Bu durum da; Beldeki taban ve yüzdeki uç, doğal bir üçgen şekli oluşturur.

 

 

 

 

 

Üçgen Vücut Tipine Göre Kombinler

 

 

   Dufy kalitesiyle üretilen desenli ceketler ile renklerin ve şekillerin yaratacağı illüzyon, odağı bel bölgenizden alır ve dengeli bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Bununla beraber yapılı omuzlara sahip ceketler tercih etmeniz fit bir görünüm sunar.

   Dikey çizgiler üst gövdenizi olduğundan daha uzun ve ince gösterdiği için uygundur. Göbeğin altını boş, üstünü bezeyecek yatay çizgili kıyafetler ise tam aradığınız parçalardan bir tanesi. Dufy’nin sizler için üretmiş olduğu üst giyim parçalarında çizgili modelleri kullanarak hem vücut tipinize uygun hem de oldukça havalı kombinler yapabilirsiniz.

   Göğsü ve omuzu desenli ve renkli kıyafetler tam sizin vücut tipinize göre. Göğüs boyunca renkli panellere sahip kazakları, tişörtleri tercih edebilirsiniz. Göbek kısımlarının koyu renklerde ve desensiz olmasına dikkat ederek vücut tipinize uygun şekilde giyebilirsiniz.

   Polo yaka tişörtleri kullanırken dikkatli olmanız gerekmektedir çünkü boyuna vurgu yapması sebebiyle üçgenin tepe noktasını daha da belirgin hale getirir ki amaç yukarı doğru incelen görüntüyü dengelemektir. Göğüs kısmı çizgili modelleri ya da üzerinize bir ceket alarak vurguyu dengeleyebilirsiniz.

   Kalın ve abartılı kemerler belinize dikkat çekeceğinden uzak durmanız gereken parçalardandır. Bunun yerine daha ince ve sade kemer modellerini tercih edebilirsiniz.

   Eğer üçgen bir vücut şekline sahipseniz dar kesim (slim fit) kıyafetler seçmemeye özen göstermelisiniz. Çünkü dar kesim (slim fit) kıyafetler omuzlarınızı daha küçük ve bel bölgenizi daha geniş gösterecektir. Bu da sizin kilolu gözükmenize neden olacaktır. Bu yüzden dar kesim (slim fit) kıyafetleri tercih etmek yerine daha geniş kesim (regular fit ve oversize) kıyafetleri tercih etmelisiniz.

 

 

 

 

2. Ters Üçgen Vücut Tipine Göre Giyim

 

 

   İdeal kabul edilen vücut tipidir. Omuzlar ve göğüs, bel bölgesinden geniştir. Doğal olarak vücudunuzda ters üçgen bir görünüm vardır. 

   Vücut tipine göre giyinme de ters üçgen vücut tipine sahipseniz eğer çok şanslısınız. Giydiğiniz her kıyafet sizler için üretilmiş gibi duracak ve rahatlıkla tarzınıza uygun şekilde kombinlerinizi yapabileceksiniz.

 

 

 

 

Ters Üçgen Vücut Tipine Göre Kombinler

 

 

   Dar kesim (slim fit) gömlekleri bu vücut tipine sahipseniz rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Bu kesime uygun, dokusu ve kalitesiyle oldukça geniş ürün skalası bulunması sebebiyle Dufy marka gömlekleri kombinlerinizde rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

   V yaka tişörtler göğüste daralma etkisi yarattığından gözü geniş omuzlarınızdan aşağıya çekerek dengeli bir görünüm yaratmanıza yardımcı olacaktır.

   Omuz ve göğüs bölgesinde canlı renk ve desenli üstlerden kaçınmanız gerekmektedir. Göğüs ve omuz kısmınız geniş olduğu için dikkatleri bu bölgeye çekmemek yerinde bir karar olacaktır.

   Giydiğiniz pantolonlarda kalın kemerler kullanmanız gerekmektedir. Nitekim kalça bölgenizin omuzlarınıza göre daha dar olması sebebiyle o bölgeyi biraz daha dengelemek ve kalın gözükmesini sağlamak daha iyi gözükmenizi sağlayacaktır.

   Dar kesim (slim fit) pantolon giymekten kaçınmanızı tavsiye ederiz. Bu pantolon tipleri de kalça bölgenizin dar gözükmesine neden olacaktır. Son zamanlarda moda dünyasında yeri artan geniş kesim (regular fit)  ve jogger model pantolonları kolaylıkla tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

3. Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Giyim

 

 

   Omuzlarınız aşağı yukarı belinizle ve kalçanızla aynı genişliktedir. Uzun ve ince bir yapıya sahipsiniz demektir.

   Dikdörtgen vücut tipinde omuzlar, bel ve kalça bölgeleri ile hemen hemen aynı eşitliktedir. Eğer bu vücut tipine sahipseniz giyinirken omuzlarınızı daha geniş, kalçalarınızı  daha dar gösterecek kıyafetlere yönelebilirsiniz. Bu şekilde yaparak eşkenar dörtgen illüzyonu oluşturabilirsiniz.

 

 

 

 

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Kombinler

 

 

   Yatay çizgili üstler sizlere göre. Özellikle göğsünüzün üst bölgesi yatay çizgili olursa omuzlarınız daha geniş görünecektir.

   Omuzlara vurgu yapan, belde daralan blazer ceket modellerini tercih edebilirsiniz.

   Salaş bir şekilde boynunuza bağlayacağınız fular ya da atkı ile dikkati üst kısmınızda yoğunlaştırabilirsiniz.

   Apolet tarzı omuzlara vurgu yapacak, tek göğüs cepli üstleri tercih edebilirsiniz.

   Katmanlı giyim tarzını deneyebilirsiniz. Basic tişört üzerine V yaka bir kazak, hırka ya da gömlek kullanarak üst gövdenizi genişletecektir.

   Kruvaze ceket ve hırkalardan uzak durmanız gerekmektedir; Çünkü dikdörtgen görünümünü başka bir dikdörtgenle kesmenin anlamı yoktur.

   Bununla beraber giydiğiniz ceketin kol düğmelerini daraltarak ve gömleğinizin üzerine kazak giyerek omuzlarınızı daha geniş gösterebilirsiniz.

   Aynı zamanda dar kesim (slim fit) pantolonlarla birlikte kalça bölgenizi daha ince göstermeniz mümkündür.

 

 

 

4. Oval Vücut Tipine Göre Giyim

 

   Gövdenizin merkezi omuzlarınızdan ve kalçalarınızdan geniştir. Uzuvlarınız büyük ihtimalle geniş ve kısadır.

   Oval vücut tipinde, gövdenizin merkezi oval şeklindedir ve gövdenizin merkezi omuzlarınızdan ve kalçalarınızdan geniştir. Yani bu tip bir vücutta problem omuzların dar, bacakların ise zayıf gözükmesidir. Bu yüzden bu vücut tipine göre kıyafet seçimi yaparken omuzlarınızı ve bacaklarınızı daha çok geniş gösterecek kıyafetlere yönelmelisiniz.

 

 

 

Oval Vücut Tipine Göre Giyim Kombinler

 

   Koyu renkli ve küçük desenler üst giyim olarak oval vücut tipine sahip kişilere uygundur. Sade bir giyim tarzı oluşturmalı ve bol giyinmekten uzak durmalısınız. Düz renkler ve dikine çizgili üstler tercih edebilirsiniz.

   Düz renkleri tercih edip, basit ve sade giyinmeye yönelmeniz oval vücut tipleri için tavsiye edilmektedir. Minimalist giyim tarzı sizlere göre.

   Pileli pantolon modelleri size hem rahatlık hem de şıklık sağlar.

   Geniş yakalı gömlekleri tercih edebilirsiniz.

   Kravatlar göbeğinizi dikey olarak böleceği için stilinizin parçası olmalıdır. Örgü kravatlarla da farklı bir tarz yakalayabilirsiniz.

   Bol desenli, çok renkli ve dar giysilerden kaçınmalısınız. Çünkü koyu tonlardaki renkler vücudunuzu örter ve gövdenizin merkezinin genişliğini bu şekilde gizleyebilirsiniz.

 

 

   Herkesin vücut tipi kendine özeldir ve bunu dengeleyerek kombinler oluşturmak sizlerin hem doğru şekilde giyinmenize hem de şık olmanıza yardımcı olacaktır. Geniş ürün çeşitliliğine sahip aynı zamanda ürünlerimizin üretiminde kullandığımız özel dokudaki kumaşlar ile vücudunuzu rahatsız etmeyecek ve her tarza, her vücut tipine uyacak ürünlerimiz ile sizlerde gardıroplarınızda Dufy ürünler için yer açmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: Dufy, Erkek, Giyim, Kombin, Öneriler, Vücut, Vücut Tipi
Ağustos 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR